Huvudet på (S)piken

Åsa Linderborg sätter huvudet på spiken: “Ju mer socialdemokraternas partiledare syns, desto sämre går det för partiet. Reinfeldt ger alltid intrycket att han måste hålla tillbaka ett vredesutbrott. Mona Sahlin däremot visar inga känslor. Rösten skiftar aldrig. Inte heller ansiktet. Som vore hon pumpad med botox.”

Vill alla vara med på HBT-festivalen?

Ok, det här är kanske inte helt politiskt korrekt men jag gör ett försök ändå.

I veckan har det varit Göteborgs HBT-festival med staden prydd av regnbågsflaggor. Evenemanget har med rätta fått mer utrymme i media än tidigare år. Så självklart det är att alla människor ska få respekt oavsett vilken läggning eller uttryck man visar. Så självklart det är att ingen ska behöva vara rädd eller gömma sig för att visa sitt rätta jag, varken offentligt eller i garderoben hemmavid. Så självklart att tolerans är ett fundamentalt kvitto på det civiliserade samhället. Men är allt runt ikring helt självklart? Continue reading

Polarpriset – musikens Nobelpris?

Björk får Polarpriset! Detta pris som stiftaren Stikkan Andersson ville göra till ett musikens Nobelpris. I år får Björk Polarpriset. Inte Davd Bowie, inte Brian Eno eller Pat Metheney. Dessa giganter som format så mycket av den moderna musikens geografi de senaste fyrtio åren. Björk får priset då det inte heller går till ikonerna Iggy Pop, Queen eller Lou Reed. Björk får priset för sina musikaliska insatser före Rolling Stones och Neil Young.

Polarpriset vill vara ett musikens Nobelpris. Men Björk?