Jag kandiderar åter till Riksdagen

Många har säkert märkt att det är provvalstider igen. Till och med fredagen den 18 oktober håller den digitala vallokalen öppet. I år är det dessutom fritt fram även för dem som inte är medlemmar i Moderaterna att rösta. Hur du som vill vara med går till väga kan du läsa mer om här.

Jag ställer åter upp som kandidat till Riksdagen. Om du följt mig under mina år som riksdagsledamot och gillar den jag är och det jag gör, hoppas jag att du lägger din röst på mig. För dig som inte kan tänka dig en röst på Moderaterna, men väl en röst på Hans Rothenberg, är det också något jag välkomnar.

Det här är dock inte en start på en kampanj utan en enkel avsiktsförklaring. Jag känner att lusten finns där och att jag har mer att ge i mitt uppdrag. Därför vill jag gärna fortsätta som riksdagsledamot i en mandatperiod till. Jag tänker däremot inte använda tiden under provvalsveckorna till något annat än det jag brukar, d v s utföra det jobb som ligger på varje riksdagsledamots ansvar varvat med besök hos företag och möten med intressanta människor. Och inte minst att prata med så många som möjligt om de frågor jag brinner för och som jag tror gör Sverige till ett bättre land att leva och verka i. Har jag lyckats väl med mitt arbete är det de år av engagemang jag hittills investerat i mitt uppdrag som räknas mer än vad som händer mellan idag och nästa fredag.

Jag är tillgänglig för frågor, kommentarer och synpunkter. Du når mig enklast på Facebook eller genom att kontakta mig via e-post eller på telefon. Inte heller detta är något som skiljer sig från “business as usual”. Jag uppskattar alltid kontakter med vänner, nya och gamla bekanta och en engagerad allmänhet. Jag har tack vare er fått ovärderlig input och många nya idéer genom åren.

Foto på Hans från Riksdagens frågestund

Dela/Spara

Det motionerades i år igen!

Med sista dag för inlämning i fredags är ännu en motionsperiod till ända. Till skillnad från den bild som ofta målas upp i tidningen är det inte under den allmänna motionsperioden som man som riksdagsledamot gör sin största insats. Däremot är motionerandet en väldigt synlig del av uppdraget. För de flesta av oss är motionsperioden ett utmärkt tillfälle att lyfta viktiga frågor och se till att de kommer upp på dagordningen, både medialt och i de utskott där motionen behandlas.

För egen del blev det i år många motioner som rör frågor jag inte tidigare motionerat i. Samtliga av dem där jag står som förstanamn hittar du nedan. Hela listan över de motioner som jag väckt på egen hand eller tillsammans med andra kan du se här.

Sjöfarten

Självklart blev det en motion om sjöfarten i år igen. Det har hänt mycket på området i år, bland annat har regeringen presenterat en handlingsplan för sjöfarten, men det väldigt mycket återstår. Framförallt måste dessa första steg utmynna i konkreta förändringar för sjöfartsnäringen. De är dessutom att betrakta just som första steg. Jag har även skrivit en motion om TAP-avtalen som också är en viktig del i sjöfartens konkurrensvillkor.

Egenanställning

I år blev det två motioner om egenanställning. I den ena uppmuntrar jag till att egenanställning ska bli en självklar del i Arbetsförmedlingens verktygslåda. I den andra vill jag att man även öppnar upp för att egenanställning ska kunna kombineras med exempelvis starta eget-bidrag eller lån.

Övriga