Ett manifest i regnbågens färger

Det släpptes ett manifest idag – Alliansens valmanifest ”Vi bygger Sverige” http://www.alliansen.se/2014/09/vi-bygger-sverige-alliansens-valmanifest-2014-2018/ . Bland jobb, skola och ekonomi kan man även hitta en hel del HBTQ-frågor som lätt glöms bort i sammanhanget. Här några axplock ur den digra skriften som krönikören Bengt Held http://bengtheld.blogspot.se/2014/09/alliansens-nya-valmanifest-battre.html sammanfattat på sin blogg:

• Vi motarbetar fördomar och hat. Alla människor ska kunna känna sig delaktiga i vårt samhälle, oavsett religion, etnicitet, sexuell läggning eller kön.
• Vi välkomnar också att det växer fram alternativ, såsom äldreboenden med inriktning på särskilda diagnoser, språkgrupper eller med HBTQ-kompetens.
• Vi måste se särskilt allvarligt på brott som begås mot människor på grund av etnisk tillhörighet, religion, sexuell läggning eller könsidentitet. Hela Sverige ska vara ett tryggt land att leva i för alla och hatbrott hotar den tolerans och öppenhet som präglar och ska prägla Sverige.
• Unga HBTQ-personer ska kunna delta i idrotts- och föreningsliv utan att möta fördomar och diskriminering.
• Sverige ska i internationella sammanhang arbeta för att värna utsatta minoriteter…. Sverige ska fortsätta att bekämpa all form av diskriminering. Jämställdhet och kvinnors lika rättigheter är en av våra viktigaste demokratiska utmaningar. Detsamma gäller HBTQ-personers rättigheter varhelst de ifrågasätts.

Även på det här området har alltså Allianspartierna talat ur skägget. Vi väntar fortfarande på det allra  f-ö-r-s-t-a gemensamma utspelet om någonting från S, V, MP, FI och FY med flera.
Hur svårt kan det vara?

Dela/Spara